tisdag 1 december 2009

Friluftsdag: Beachvolleyball

Idag hade vi friluftsdag på Römosseskolan, och killarna i åk 5 till åk 9 skulle få åka ut till den stora inomhushallen för Beachvolleyball i Göteborg. Det var lite knepigt att hitta dit men de flesta av eleverna var där i tid och redo att sätta sina barfota fötter i den mjuka och härliga sanden. 8A och 8B var mer än sugna på att få testa på det här som de hade hört tjejerna i klassen prata så varmt om förra året. Det var nämligen så att förra året så körde killarna friidrott och tjejerna beachvolleyball, och nu är det då alltså tvärtom.

Det är lite småjobbigt att lyssna på de reglerna som gäller i hallen när allt man vill göra är att spela!

Redan efter några minuter var killarna i åttan i full gång med att spela! Här ser vi Mustafa, Bilal och Mohamed Said i full aktion.

Yasin räddar en boll genom att kasta sig snett bakåt. Mohamoud betraktar allt i bakgrunden.

Lagen delade klasserna upp helt själva, och det fungerade alldeles utmärkt.

När halva passet hade gått, så bjöd vi ner en beachvolleyball-tränare som fick förklara reglerna och tipsa om hur man skulle slå bollen. Alla lyssnade och försökte snappa upp så många tips som möjligt.

Därefter var det dock full rulle igen! Här ser vi Mohamed Said bokstavligen kasta sig efter bollen!

Även vissa lärare hade svårt att hålla sig borta från planen. Här ser vi Olof i full gång med att serva.

Mohamoud hittar ett alldeles eget sätt att spela på, och kastar sig baklänges för att hindra det andra laget att få en poäng.

Vem som vann verkade inte så viktigt den här gången, utan killarna körde på och blev under dagens gång bara bättre och bättre.

Allt som allt var den en mycket lyckad friluftsdag där eleverna fick testa på något som de aldrig tidigare hade gjort. Alla killarna skötte sig perfekt, och vi lärare hoppas att vi kan få en repris på den här friluftsdagen inom en snar framtid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar