torsdag 22 oktober 2009

Temaveckor: Restaurangbesök

Under veckorna 42 och 43 har vi på Römosseskolan haft världskulturer som ett gemensamt tema att arbeta med. Årskurs 8 arbetat med Indien ur olika perspektiv. I SO arbetade vi med att ta reda på mer om Induskulturen, som är en kultur som fortfarande får moderna forskare att slita i sitt hår. Då det finns massor med teorier om kulturen i allmänhet och hur den bara kunde försvinna i synnerhet, så fick åttorna i uppgift att utifrån fakta skapa en egen teori om hur kulturen försvann. I matematiken arbetade de också med historia fast ur ett matematiskt perspektiv, där de fick reda på att Indien som land faktiskt givit en hel del till ämnet matematik. I engelskan och arabiskan arbetade de med att översätta information om landet, för att under fredagens kommande redovisningar sedan kunna berätta om landet på ett helt annat språk.

Dagen innan redovisningarna avslutade vi med att ta spårvagnen till Maharani, som är en indiskt restaurang på Första Långgatan. Många av eleverna hade inte ätit indisk mat tidigare och var lite nervösa eftersom vi under veckorna hade lärt oss om hur populära de starka kryddorna är i Indien. Vi hade bokat 34 bord och kom fram till restaurangen ungefär 13.30, som vi sedan sakta men säkert fyllde med Römossare.

Några av Römosse-eleverna utanför restaurangen Maharani.

Här ser vi de som fick maten först av alla. Mustafa var den enda som tyckte det var starkt.

Idil, Mustafa och Ubah är tre nöjda restaurangbesökare.

Bilal, Mohamed S, Abdirahman och Muhamed L fick VIP-bordet.

Ett stort gäng flickor avnjöt maten vid ett helt eget bord de också.

Även dessa unga herrar tyckte att maten var god och inte alls stark.

De flesta av eleverna valde att ta kycklingrätten som serverades med sås, ris och naan-bröd.

Eleverna skötte sig bra som vanligt, och kunde sedan mätta och belåtna fortsätta att undersöka vad Göteborgs centrum hade att erbjuda. Imorgon är det öppet hus på skolan och då är det dags för eleverna i årskurs 8 att berätta om allt de har lärt sig om Indien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar