torsdag 28 maj 2009

Rom faller och avslutas

Idag avrundade vi vårt arbete Romarriket med att titta på en utbildningsfilm om hur gladiatorerna på Coliseum levde och hade det. Filmen hade titeln "Coloseum: Rome's Arena of Death", och var en historiebaserad dramatisering som följde två gladiatorers väg från slavarbetare i en gruva till gladiatorer och slutligen till friheten. Utbildningsfilmen var ett bra sätt att knyta ihop säcken med, då den inte bara berättade om gladiatorernas liv utan också visade upp hur det kan ha tänkts se ut i Rom under romarrikets storhetstid.

Klassen satt spänt och tittade på hur det gick för gladiatorerna, särskilt när de två huvudpersonerna var tvungna att möta varandra i slutscenen.

På tisdag avslutar vi hela momentet om romarrikets uppgång och fall med ett prov, som jag tror att alla eleverna i 7B kommer att klara utan några större svårigheter. Dagen innan provet far vi ut på en avslutningsutflykt till Vrångö tillsammans med parallellklassen 7A. Vi håller både tummar och tår för att det ska bli riktigt sommarväder då!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar